ARA ÉS L'HORA

742 persones i 13 autocars a la V-11'S

742 persones i 13 autocars a la V-11'S
Artés va ser al Tram 52 de la Gran Via entre C/ Villarroel i c/ Urgell

dimarts, 15 d’abril del 2014

Amb una setmana hem fet 3 actes ben importants

El dijous dia 10 d'abril vàrem fer el tercer acte de la nostra agenda artesenca del segon trimestre del 2014:
La Patrícia Gabancho, una periodista, escriptora i tertuliana planera com ningú, un cop vaig haver-la presentat em va dir: "ara tu ja pots baixar de l'escenari i tornes quan fem el col·loqui". Fet que em va anar perfecte per poder fer alguna foto i prendre notes del que dèia.
Ens va explicar les condicions en que es trobaven "les dones i els homes" del 1714, sobretot després de la derrota:
-En FelipV estava obsessionat amb els catalans, igual que l'actual govern del PP.
-Anglaterra va perdre la guerra sacrificant Catalunya tot i que a l'últim moment ja enviaven un barco des de Mallorca per ajudar-nos. Els anglesos encara se senten en deute amb nosaltres.
-La noblesa catalana era Felipista i la burgesia creixent era Austriacista. També com ara si entenem que la noblesa equivaldria al senyor Abertis o el senyor La Caixa, per exemple.
-El 1760 ja es fa el primer memorial de greuges que se centrava en la pèrdua de competències en el règim municipal. Aquest punt és el més actual ja que s'acaba d'aprovar una moció al nostre ajuntament posicionant-se en contra de la nova llei de règim local del PP.


Presentació de la Patrícia Gabancho

Sala pràcticament plena en el primer dijous en que programem una xerrada
 El divendres dia 11 es va fer un nou acte d'entrega de documents a l'Agència Tributàra Catalana, aquest cop estrenant l'oficina del carrer Major de Manresa que aprofita les oficines de la diputació de Barcelona.
Aquest és el tercer cop que Artés, representat pel seu alcalde, Josep Candàliga, paga els impostos d'IRPF i la resta d'imppostos de recaptació espanyola mitjançant l'ATC.
Grup d'empresàries que han presentat els seus impostos a la flamant ATC
I diumenge vàrem fer l'esperada visita al Born CC de Barcelona on vem aprendre moltíssim i vem agafar aire per continuar la nostra lluita:
Tres grups d'entre 17 i 18 persones, 52 en total. Un bus pràcticament ple. Per un preu tant ajustat com 15euros vem poder visitar les exposicions en visita lliure i vem fer la visita guiada que ens va explicar la vida diària de fa 300 anys a Barcelona en un barri de comerciants, artesants i hostalers que sorprenentment vivien prou bé si obviem que no tenien ni aigua corrent ni electricitat però que tenien una bona colla de beuratges a les tabernes i 110 dies de festa als carrers del barri.

El primer grup a punt d'entrar en la casa més important del jaciment. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada