ARA ÉS L'HORA

742 persones i 13 autocars a la V-11'S

742 persones i 13 autocars a la V-11'S
Artés va ser al Tram 52 de la Gran Via entre C/ Villarroel i c/ Urgell

dilluns, 19 de maig del 2014

EXITÓS 2on DEBAT ARTESENC


Aquest dissabte, a Artés, i després de confirmar que el Barça ha fet una mala temporada, vem tenir la gran sort de compratir arguments i aclarir molts dubtes amb sis personatges importants de la política catalana. 

El debat va ser plural i ben divers: teníem representats  a quatre partits catalans, per Diputats seus al Parlament de Catalunya. Un representant de la CUP i un Alcalde independent.
-CiU amb Montserrat Ribera, diputada i alcaldessa de Guardiola de Barguedà
- ERC amb Dionís Guiteras, diputat i alcalde de Moià, 
-ICV-EUiA amb Laura Massana, diputada i ex-regidora de Sallent
-PSC amb Cristòfol Gimeno, diputat i alcalde de Castellgalí
-CUP amb Adam Majó, regidor de l'Ajuntament de Manresa (en substitució de l'Anna Gabriel)
-INDEPENDENT en Lluís Cerarols, escriptor, professor i alcalde de Calders.


Un debat sense retrets, sense picabaralles i amb respecte i moderació. Hem d'agraïr als sis ponents que respectessin en tot moment els torns de paraula i les propostes del moderador.
Des d'Artés per la Independència volem fer una crida a la participació de diumenge 25 de maig a les eleccions europees. Aquest va ser l'objectiu del 2on Debat Polític Artsenc. I si a més a més vem aclarir alguns dubtes encara ens donem més per satisfets.

AQUÍ TENIU ELS PUNTS CLAU DEL DEBAT:
-CiU: valora bé la influència europea sobre la vida diària a Catalunya i volen estar representats a Europa per influir a què la UE ens reconegui com a estat quan calgui i per garantir l'estat del benestar que ens retalla, cada vegada més, l'estat espanyol. En cas que surtin elegits, en Ramon Tremosa votarà el candidat Guy Verhofstadt del grup LE i en Francesc Gambús votarà a Jean Claude Junker, candidat del PPE.

-ERC: denuncia que el candidat del PP, Àrias Cañete pretén ser el comissari agrari i ens exposa que Catalunya aporta 3000M d'Euros i en canvi només en rep 530M d'Euros de la política agrària. Si els membres de la seva llista surten elegits donaran suport, votaran, a Ska Keller, la representant dels VE i única candidata que ha donat suport explícit al referèndum català i a l'entrada a la UE d'Escòcia i Catalunya després d'aconseguir la independència.

-ICV-EUiA- Volen ser presents en un procés constituent d'una Europa amb més unió política volen evitar que es repeteixi el rescat dels bancs i aspiren a una Europa més social. La seva candidata, igual que la d'ERC, és Ska Keller, la representant dels Verds Europeus

-PSC: busca reactivar l'economia espanyola des d'Europa creant ocupació. I defensen un salari mínim europeu i una unió fiscal. El seu candidat, com el del PSOE, és Martin Shultz, del PSE.

-CUP: tot i ser Euro-escèptica promou la màxima participació a aquestes eleccions. Diu que la UE és més aviat un club d'estats que una organització política i és crítica pel paper que ha tingut la UE en els temes importants, exceptuant que ha aconseguit evitar la guerra en més d'un cas.

-Lluís Cerarols: ens recorda que a Europa ja tenen el nostre procés d'independència sobre la taula i que cal participar per aconseguir influir-hi positivament. Europa és una organització jove que encara ha d'acabar de conformar-se. Va néixer per afavorir la recuperació econòmica i que potser ha arrivat el moment que faci un pas endavant en la seva organització.

Artés Per la Independència

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada